top of page

SCHUBERT DEBUSSY MUSSORGSKY

MOMO

KODAMA piyano

18 MART 2022 Cuma 20:00

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

BBC Music Magazine'nin "Kanında müzik var!" diye tanımladığı Japon piyanist Momo Kodama, 1991'de katıldığı ARD Uluslararası Müzik Yarışması'nı 19 yaşında kazanan en genç piyanist olma unvanını taşıyor.  Müzik eğitimini Berlin ve Paris'te tamamlayıp Murray Perahia ve Andras Schiff gibi önemli ustalarla çalışan sanatçı, bugün dünyanın en iyi orkestraları ve gözde festivallerinin aranan piyanistleri arasında yer alıyor!

Osaka doğumlu Japon piyanist Momo Kodama, çocukluk yıllarını Avrupa'da geçirdi; Almanya'da ilk eğitimini aldıktan sonra Paris'teki "Conservatoire National Supérieur de Musique"e devam etti. Ardından Murray Perahia, Andras Schiff, Vera Gornostaeva ve Tatiana Nikolaïeva gibi usta isimlerle çalışma fırsatı yakaladı. Üstün yeteneği ve aldığı eğitim ona 1991'de ARD Uluslararası Müzik Yarışması'nın hem "Şampiyonluk" hem de 19 yaşında kazanan "En Genç Piyanist" olma unvanlarını getirdi.

 

Bu zaferi sonrası dünyanın önemli orkestralarından davetler alarak Berlin 
Filarmoni, Boston Senfoni, Tokyo Metropolitan Senfoni Orkestrası, Hiroşima Senfoni Orkestrası, NHK Senfoni Orkestrası, NDR Hamburg, Fransa Radyo Filarmoni Orkestrası, Düsseldorf Senfoni, Kyoto Senfoni, Monte-Carlo Filarmoni Orkestrası ve Liverpool Kraliyet Filarmoni Orkestrası gibi önemli orkestralarla aynı sahneyi paylaştı. Batonu altında çaldığı şefler arasında ise Seiji Osawa, Eliahu Inbal, Charles Dutoit, Lawrence Foster, Kent Nagano, André Prévin ve Sir Roger Norrington yer alıyor. 

 

Viyana'da Musikverein, Berlin'de Konzerthaus, Londra'da Wigmore Hall, Tokyo'da Suntory Hall, Paris'te Théâtre des Champs-Elysées ve Amsterdam'da Muziekgebouw ise sahneye çıktığı prestijli salonlar arasında ilk akla gelenler. Dünyaca bilinen önemli festivallerden de davetler alan sanatçı, bugüne kadar Amerika'da Marlboro, İsviçre'de Verbier, Lucerne Festivali, Fransa'da La Roque d’Anthéron, Chopin Festivali, Festival d’Automne, Festival Saint-Denis, Musica, Romanya'da Enesco Festivali, Danimarka'da Tivoli Festivali, İtalya'da Settembre Musica, Almanya'da Schleswig-Holstein, Mozart Festivali ve Japonya'da Festival Matsumoto ve Miyozaki (Seiji Ozawa) gibi festivallerde sahneye çıktı.

 

Oda müziği çalışmalarında ise Renaud Capuçon, Christian Tetzlaff, Augustin Dumay, Gautier Capuçon, Steven Isserlis ve Jörg Widmann gibi isimlerle çalışan Momo Kodama, klasikten romantik ve çağdaş eserlere uzanan geniş bir skalada güçlü bir repertuara sahip. Çağdaş bestelerde Toshio Hosokawa, Jörg Widmann ve Christian Mason'un özellikle Momo Kodoma için yazdığı besteler bulunuyor. Besteci Olivier Messiaen'i yorumlama konusunda ise özel bir yere sahip olan piyanist, 2006'da kemancı Isabelle Faust ile aynı sahneyi paylaşarak Olivier Messiaen'ın "Keman ve Piyano Fantezisi"ni seslendirdi. Kız kardeşi piyanist Mari Kodoma ile de dört el piyanoda birlikte çalan sanatçının Tchaikovsky seslendirdikleri albümleri 2016'da yayınlandı. Momo Kodama aynı zamanda yarışmalarda jüri üyesi olarak görev alıyor ve masterclass dersleri de veriyor.

 

Albüm ve kayıtları, New York Times, BBC Music Magazine, Classica (CHOC) ve Télérama gibi yayınlardan  övgü dolu eleştriler alan sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 11 albümü bulunuyor. Sanatçının Hosokawa ve Mozart seslendirdiği son albümü Mart 2021'de yayınlandı. BBC Music Magazine'de Jessica Duchen'in kaleminden yayınlanan albüm kritiği ise sanatçıyı her iki bestecinin eserinde de incelik ve şiirsel bir yorumculuk gücü ile betimlerken performansını unutulmaz ve muhteşem olarak tanımladı. 

herokula1piyanobanner.jpg
retinaquotelineust.jpg

"İstanbul Resitalleri bu kent kültürüne müthiş bir hizmet."

Hıncal Uluç

retinaquotelinealt.jpg
a4.jpg
logo2122.png

© Jean-Baptiste Millot

retinaornament2.jpg

“Forget other recordings of Debussy’s Etudes. Not that this is better than Gieseking, Pollini, Uchida, Bavouzet and the rest – it’s merely that such comparisons are redundant…Kodama brings a wonderful capacity for stillness to Hosokawa’s often ascetic language…but this is an inventive exploration of both composers.”

BBC Music Magazine

“The album is called Point and Line after one of the Hosokawa studies, but that name also hints at the cool definition of Kodama’s playing. Her touch is immaculate and diligent, neatly flamboyant in the Debussy and reassuringly robust in the Hosokawa. She writes that both composers are “between meditation and virtuoso development, between light and shade, between large gestures and minimalist refinement” – and it’s those places in between that make her interpretations interesting.”

The Guardian

“Kodama’s impeccable technique and facility for crystalline sounds makes for a mesmerizing program”

KANG

retinaornament2.jpg

P R O G R A M

 

 

FRANZ SCHUBERT (1797 - 1828)

 

Dört Empromptü D899 Op.90 (27:00)*

Allegro Molto Moderato, Do minör (9:28)*

Allegro, Mi bemol Majör (4:30)*

Andante, Sol bemol Majör (6:30)*

Allegretto, La bemol Majör (7:08)*

 

CLAUDE DEBUSSY (1862-1918)    

 

Pour les Arpèges composés, La bemol Majör (4:10)*

 

L’Isle Joyeuse, La Majör (5:39)*

***

MUSSORGSKY

Pictures at an Exhibition (Bir Sergiden Tablolar)  (34:27)*

 

I.”Promenade” (Gezinti teması) (1:28)

II. 1. Tablo “Gnomus” (Cüce) (2:34)

III. “isimsiz” (Gezinti teması üzerine) (0:51)

IV. 2. Tablo Vecchio castello” (Eski Kale) (4:37)

V. “isimsiz” (Gezinti teması üzerine) (0:30)

VI. 3. Tablo Tuileries (Tuileries Oyun Bahçesi, Paris) (0:59)

VII. 4. Tablo Bydlo (Polonya’ya Özgü Kağnı) (3:01)

VIII. “isimsiz” (Gezinti teması üzerine)  (0:47)

IX. 5. Tablo Ballet des poussins dans leurs coques
(Kabuğundan Çıkmamış Civcivlerin Dansı Balesi) (1:21)

X.  6. Tablo Samuel Goldenberg et Schmuyle (Zengin Samuel ile Fakir Schmuyle) (2:16)

XI. “isimsiz” (Gezinti teması üzerine)  (1:23)

XII. 7. Tablo Limoges. Le marché (Limoge Pazarı) (1:20)

XIII. 8. Tablo Catacombae. Sepulchrum romanum (Roma Mezarı) (2:21)

XIV. Cum Mortus in lingua mortua (Ölülerle Ölü Dilinde Konuşma) (2:29)

XV. 9. Tablo La cabane sur des pattes de poule (Tavuk Ayaklı Kulübe - BabaYaga) (3:17)

XVI. 10. Tablo La grande porte de Kiev (Başkent Kiev’in Büyük Kapısı) (5:13)

 

.........................................................................

Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D

AKBANK tarafından sağlanmaktadır.

Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

BİLETLER:230TL - 285TL - 350TL - 425TL - 500TL
Tel: +90 850 755 5555 biletix.com

İzleyicilerin en az 2 doz aşısının tamamlanmış olması gerekmektedir. Aşısı tamamlanmamış izleyicilerin PCR sonucu dikkate alınmayacaktır. Etkinlik alanına gelirken lütfen Aşı Kartınızı yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı olmayan ve aşısı tamamlanmamış misafirlerimiz konser salonuna kabul edilemeyecektir.  

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital

10 Şubat 2022

Sonraki Resital

31 Mart 2022

AKBANK
The Seed
Sakıp Sabancı Museum
Turkish Airlines
Sabah
Nobel Ilac
Kult Palace Feriye
JOY FM
seasalt_logo.png
divan.jpg
joyjazz_logo.png
CORNUCOPIA
GL EVENTS
DAILY SABAH
AGT KURYE
MAS MATBAA
RELATED DIGITAL
bottom of page